Dersom du synkroniserer mobiltelefonen din eller nettbrettet ditt med Office 365 eller Exchange Online kan du tømme den for data via Outlook Web App (OWA). Årsaken kan være at du har mistet enheten, den er blitt stjålet eller at du trenger å nullstille den for å gi den til noen andre på jobben. Man trenger ikke spesielle rettigheter for å utføre det som er beskrevet her.

Denne veiledningen fungerer for Windows Phone, Android-telefoner (Samsung, HTC etc.) og iPhone/iPad, men kun dersom mailkontoen din er satt opp med kontotype Exchange eller Exchange ActiveSync. Vær oppmerlsom på at du kan nullstille den mobile enheten fullstendig med denne veiledningen. Om du ikke har backup av telefonen og velger «Tøm alle data» vil du miste bilder, SMS-er, musikk og annet som er lagret på den!

Gjør slik:

Logg inn på Outlook Web App («Outlook på Web») på adressen https://outlook.office365.com.
Bruk ditt Office 365 brukernavn og passord. Alternativt kan du gå dit via «sjakkbrettmenyen» på velkomstsiden i kontoen din.
Avhengig av hvilken type Office 365-abonnement du har kan menyen se litt annerledes ut.
Klikk på tannhjulet øverst til høyre, velg E-post under appinnstillingene dine».
Velg deretter Generelt og Mobile enheter i listen til venstre på skjermen.
Du vil nå se en liste over alle mobile enheter (smarttelefoner, nettbrett og andre) du synkroniserer e-postkontoen din mot. Velg den mobile enheten som skal tømmes for data og klikk på knappen som er avmerket i bildet.

OBS:

• Velg «Slett bare data som er tilknyttet denne kontoen» for å kun slette
    e-post, vedlegg, kontakter og kalenderoppføringer som tilhører Office 365-kontoen din. Bilder, SMS-er, musikk og andre ting vil ikke bli slettet.
  • Velg «Tøm alle data» for å slette absolutt alt av innhold på telefonen, inkludert bilder, SMS-er, musikk og andre ting. Telefonen blir fullstendig nullstilt.
    Om du ikke har backup av telefonen vil du miste data.
Svar bekreftende på advarselen. Slett deretter telefonen fra listen i Outlook Web App ved å markere telefonen og klikke på søppelkasse-ikonet.